produkty bydło GRINOSOL
GRINOSOL

Preparat do zakiszania


 

ZAKISZANIE JEST NAJLEPSZĄ I NAJSKUTECZNIEJSZĄ 
METODĄ KONSERWACJI PASZ OBJĘTOŚCIOWYCH
STOSOWANYCH W ŻYWIENIU BYDŁA.

Działanie: Stosowanie preparatu do konserwacji pasz objętościowych, przyśpiesza proces fermentacji masy zielonej. Tworzy dobre warunki dla rozwoju bakterii kwasu mlekowego, obniżając pH  materiału przeznaczonego do zakiszania. Preparat zapobiega rozwojowi niepożądanych bakterii i pleśni, które przyczyniają się do pogorszenia jakości kiszonki. Grinosol stabilizuje kiszonkę, ułatwia przechowywanie w okresie letnim.

Stosowanie: 1 litr Grinosolu rozpuścić w 80-100 litrach wody, uzyskany roztwór rozprowadzić równomiernie po masie zielonej w ilości od 2 do 5 litrów/tonę (w zależności od materiału).

Zalecana dawka Grinosolu po rozcieńczeniu:

  • kukurydza 2-3 litrów/tonę,
  • sianokiszonka 4-5 litrów/tonę,
  • lucerna 5-6 litrów/tonę,
  • wysłodki buraczane 3-4 litrów/tonę.

1 litr Grinosolu wystarcza na zakiszenie około:
30 ton kukurydzy, 15 ton sianokiszonki, 15 ton lucerny, 20 ton wysłodek buraczanych.

Skład: kwas propionowy, kwas mlekowy, kwas fosforowy, kwas mrówkowy, kwas octowy, kwas cytrynowy, kwas solny
Wielkość opakowania: butelka 1 litr, kanister 5 litrów

Pobierz katalog produktu

Na skróty:
Dyzenteria
Biegunka u gołębi
Leven - Dla Twoich zwierząt
Koszelówka 12/6, 09-520 Łąck
tel/fax.: (24) 277-14-71
Copyright by - Leven.com.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone

SEO: Profesjonalne-Pozycjonowanie.pl