GRINOSOL


Mieszanka paszowa uzupełniająca
Preparat do konserwacji pasz objętościowych

Stosowanie:
1 litr Grinosolu rozpuścić w 80 litrach wody, uzyskany roztwór rozprowadzić
równomiernie po masie zielonej w ilości od 2 do 5 litrów/tonę (w zależności od materiału).

Zalecana dawka GRINOSOLU po rozcieńczeniu:
kukurydza 2-3 litrów/tonę
sianokiszonka 4-5 litrów/tonę
lucerna 5-6 litrów/tonę
wysłodki buraczane 3-4 litrów/tonę

1 litr GRINOSOLU wystarcza na zakiszenie około:
30 ton kukurydzy
15 ton sianokiszonki
15 ton lucerny
20 ton wysłodek buraczanych

opakowanie: 5l, 1l opakowanie zbiorcze: 4 x 5l, 6 x 1l

Właściwości:
Stosowanie preparatu do konserwacji pasz objętościowych, przyśpiesza proces fermentacji masy
zielonej. Tworzy dobre warunki dla rozwoju bakterii kwasu mlekowego, obniżając pH materiału przeznaczonego do zakiszania. Preparat zapobiega rozwojowi niepożądanych bakterii i pleśni, które przyczyniają się do pogorszenia jakości kiszonki. Grinosol stabilizuje kiszonkę, ułatwia przechowywanie w okresie letnim.

Skład: Kwas propionowy, Kwas mlekowy, Kwas fosforowy, Kwas mrówkowy, Kwas octowy, Kwas cytrynowy, Kwas solny.